​Cum alegi cel mai bun set de șurubelnițe?

By: shunemar

Ai observat vreodată cât de frustrant poate fi să încerci să desfaci un șurub cu o șurubelniță nepotrivită? E ca și cum ai încerca să mănânci supă cu o furculiță! Un set bun de șurubelnițe îți ușurează munca în foarte multe situații.

Poate te întrebi de ce ai nevoie de un set complet și nu doar de câteva șurubelnițe aruncate într-un sertar. Răspunsul e simplu: este pregătit pentru orice situație.

​Tipuri de șurubelnițe

Cele mai comune șurubelnițe sunt următoarele.

  1. Șurubelnița cu cap plat. Ideală pentru șuruburile cu fante drepte. Este una dintre cele mai vechi și simple forme de șurubelnițe.
  2. Șurubelnița Phillips (cu cap în cruce). Perfectă pentru șuruburile cu cap în cruce. A fost creată pentru a permite șuruburilor să se fixeze mai bine în material.
  3. Șurubelnița Pozidriv. Similară cu Phillips, dar cu fante adiționale pentru o mai bună stabilitate.
  4. Șurubelnița Torx. Utilizată frecvent în electronică și automobile, are un cap în formă de stea, oferind un cuplu mare fără să alunece.
  5. Șurubelnița hexagonală (Allen).Foarte comună pentru mobilierul de asamblat acasă, cu un cap hexagonal ce se potrivește șuruburilor hexagonale.

Un aspect important este materialul din care sunt fabricate aceste accesorii. Poți alege șurubelnițe din oțel inoxidabil, foarte rezistente la coroziune, din oțel carbon (foarte dur) sau dintr-un aliaj de tip vanadiu-chrom, care este o solutie extrem de populară.

Un alt factor important este mânerul. Îți dorești confort și aderență, mai ales dacă petreci mult timp utilizând șurubelnița. Mânerele din plastic dur pot fi durabile, dar cele acoperite cu cauciuc sunt mai confortabile și oferă o prindere mai bună. De asemenea, forma ergonomică a mânerului poate reduce oboseala mâinii.

​Ce Include un set bun de șurubelnițe?

Un set complet ar trebui să includă diferite tipuri și dimensiuni de șurubelnițe pentru a face față oricărei situații. de asemenea, ar fi ideală o cutie sau un suport care să îți permită să păstrezi toate șurubelnițele organizate și la îndemână.

Ce să urmărești înainte de a achiziționa un set?

Nu subestima puterea recenziilor. Verifică părerile altor utilizatori, notează ce spun despre durabilitate, confort și performanță. De asemenea, nu te sfii să ceri recomandări de la prieteni sau colegi pasionați de bricolaj. Brandurile de renume, precum Stanley, Bosch, Wiha, și Wera, au o reputație construită pe calitate și durabilitate. Deși acestea pot fi mai scumpe, investiția se va amortiza în timp prin performanța și longevitatea uneltelor.

Unde găsești seturi de șurubelnițe foarte bune?

Dacă vrei o ofertă bogată de seturi de șurubelnițe, poți intra pe www.sogest.ro

Lasă un comentariu