10 avantaje ale tablei faltuite pentru acoperișul tău

By: shunemar

Tabla fălțuită este una dintre cele mai moderne, ieftine și eficiente soluții pentru aproape orice acoperiș, indiferent că este clasic sau modern. Nu este un material complex, însă se remarcă prin câteva detalii care îl fac foarte apreciat.

Ce este tabla fălțuită?

Este o foaie din tablă metalică (oțel, aluminiu, cupru sau zinc), cu o parte îndoită la margini, care permite cuplarea simplă cu foile de lângă. Sistemul este unul foarte simplu, însă are multiple avantaje.

Cu o experiență vastă în tot ceea ce ține de tablă acoperiș, cei de la Wetterbest au evidențiat 10 avantaje pe care le ai dacă alegi acest tip de învelitoare.

Avantajele tablei fălțuite. Merită să o iei în considerare?

1. Are o rezistență foarte bună la orice factor extern. În comparație cu alte materiale, cum ar fi țigla sau șindrila, tabla fălțuită rezistă mult mai bine în fața condițiilor meteorologice extreme și se remarcă printr-o durată de viață de peste 50 de ani.

2. Se întreține ușor. Tabla fălțuită rezistă bine la uzură și necesită doar inspecții periodice și mici reparații ocazionale. În comparație cu țigla, spre exemplu, îți va solicita mult mai puțin timp și va costa mai puțin pe termen lung.

3. Arată bine. Liniile sale curate și elegante contribuie la aspectul general al casei, avantajând-o că preferi un stil minimalist, industrial sau clasic.

4. Rezistă la foc. Tabla fălțuită nu arde, oferind astfel o protecție suplimentară în caz de incendiu.

5. Este eficientă din punct de vedere energetic. Datorită capacității sale de a reflecta căldura solară, acest tip de acoperiș poate menține casa mai răcoroasă în timpul verii.

6. Se instalează ușor. Deoarece vine sub forma unor panouri mari, instalatorii pot acoperi o suprafață mare într-un timp scurt. Dacă îți place să încerci lucruri noi, poți monta tabla în regim propriu, deoarece necesită doar respectarea câtorva pași simpli. Este adevărat că montajul este ceva mai complicat decât al unei țigle metalice, însă este mai simplu decât în cazul unei țigle ceramice.

7. Poate să fie folosită pe orice tip de acoperiș, asigurând o etanșare excelentă. Acest tip de acoperiș din tablă nu are găuri, fiind 100% etanșă. Prinderile se fac cu șuruburi și cleme care nu sunt la vedere, ceea ce reprezintă o inovație excelentă.

8. Rezistă foarte bine la coroziune. Acest aspect este deosebit de important în zonele cu climă umedă sau sărată, cum ar fi regiunile de coastă.

9. Poate fi reciclată și micșorează aprenta de carbon a locuinței. Cu siguranță, aspectul ecologic este unul cât se poate de important și este din ce în ce mai actual. Din fericire, tabla fălțuită este realizată din materiale ecologice și fiind foarte eficientă din punct de vedere energetic, te ajută să poluezi mai puțin.

10. Crește valoarea casei. Deși nu este un material scump, proprietățile acestui tip de învelitoare contribuie la conservarea și chiar la creșterea valorii casei, atât prin aspect, cât și prin faptul că o protejează de numeroși factori dăunători.

Important

Deși are numeroase avantaje, tabla fălțuită nu oferă o izolare termică și fonică foarte eficientă. Tocmai de aceea, necesită o izolatie suplimentară, însă chiar și așa, este o soluție foarte eficientă, din ce în ce mai adoptată.

Lasă un comentariu