​Curcuma, Ginseng și Seva de Mesteacăn: 3 ingrediente cheie pentru sănătatea ta

By: shunemar

În ultimii ani, interesul pentru remedii naturale și suplimente alimentare a crescut considerabil. Curcuma, ginsengul și seva de mesteacăn sunt trei ingrediente cu beneficii impresionante pentru sănătate, care se găsesc în foarte multe suplimente nutritive, cum sunt cele de la Dietaroma.

​Curcuma

Curcuma, cunoscută și sub numele de turmeric, este un condiment derivat din rădăcina plantei Curcuma longa. Originară din Asia de Sud, este utilizată de mii de ani atât în bucătărie, cât și în medicină. Principalul său compus activ, curcumina, este responsabil pentru majoritatea beneficiilor terapeutice pe care le oferă.

Beneficiile pe care le oferă sunt numeroase:

 1. Curcumina este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce inflamația în corp și de a neutraliza radicalii liberi, protejând astfel celulele de daune oxidative.
 2. Studii recente sugerează că curcumina poate crește nivelul de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF), o proteină care joacă un rol crucial în sănătatea neuronilor.
 3. Datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, curcuma poate contribui la întărirea sistemului imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Cum folosesti curcuma?

În primul rând, în alimentație. O poți adăuga la diverse feluri de mâncare, de la supe și tocănițe, la smoothie-uri și ceaiuri. Dacă nu îți place gustul, poți opta pentru suplimente de curcumină, disponibile în capsule sau tablete.

​Ginseng

Ginsengul este o plantă perenă din familia Araliaceae, renumită pentru rădăcina sa cu proprietăți medicinale. Există mai multe tipuri de ginseng, cele mai cunoscute fiind ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius).

Ginseng – Beneficii

Ginsengul este adesea utilizat ca tonic pentru a combate oboseala și a crește nivelul de energie. Studiile arată că poate întări sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte mai eficient împotriva bolilor, poate îmbunătăți funcțiile cognitive și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, fiind benefic pentru persoanele cu diabet.

  ​Cum să utilizezi ginsengul

  O metodă populară de consum este prepararea unui ceai din rădăcină de ginseng. La fel ca și curcuma, ginsengul este disponibil și sub formă de capsule, tablete sau tincturi. În bucătăria asiatică, acesta este adesea folosit ca ingredient în diverse supe și tocănițe.

  ​Seva de mesteacăn

  Seva de mesteacăn este un lichid clar, colectat în principal de la mesteacănul alb (Betula pendula) și mesteacănul pufos (Betula pubescens) în perioada de primăvară. Este consumată de secole în Europa de Nord și Rusia pentru proprietățile sale nutritive și detoxifiante.

  Seva de mesteacăn este cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la eliminarea toxinelor din corp, datorită conținutului său ridicat de electroliți și enzime. De asemenea, este bogată în minerale și vitamine esențiale, precum vitamina C, potasiu, calciu și magneziu. Consumul regulat de seva de mesteacăn poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sănătății tractului gastrointestinal. iar dacă este aplicată topic, poate contribui la o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare.

   ​Cum să Consumi Seva de Mesteacăn

   Seva de mesteacăn poate fi consumată ca atare, având un gust ușor dulceag și răcoritor. Cel mai adesea însă, o vei găsi în produse cosmetice folosite pentru hidratarea și revitalizarea pielii sau în diverse suplimente alimentare.

   Curcuma, ginsengul și seva de mesteacăn sunt trei ingrediente naturale pe care le poți consuma constant, pentru a te bucura de o doză maximă de sănătate. Dacă vrei să te bucuri din plin de avantajele pe care ți le oferă, poți folosi cu încredere suplimentele Dietaroma de pe site-ul Trăieștebio.

   Lasă un comentariu